Изграждане на работодателска марка (Еmployer branding)

Бъдете сигурни, че фразата employer branding не е само модерно понятие, а определящо решение за популяризиране културата на компанията и изграждане на репутацията Ви като работодател. Независимо дали сте малка, средна или голяма организация, имиджът Ви оказва влияние на няколко нива.

От гледна точка на служителите - екипът на компанията е визитна картичка пред потенциални кандидати за работа. Ако персоналът е щастлив и мотивиран, то той ще Ви промотира, без дори да го осъзнава. Споделянето на впечатления “от устна на уста” между приятели и познати изгражда едни от най-ярките впечатления за това какво е да си част от дадена компания. Само с няколко думи, като “фирмата е супер и имаме възможността да работим по интересни проекти”, служител може да Ви извиси или да Ви превърне в “мястото, където не искаш да работиш никога”.

С подкрепата и препоръките на нашите експерти можете да се превърнете в дестинация “мечтаната работа” за много таланти. Бъдете сигурни, че те ще Ви потърсят сами, ще следят обявите Ви за работа и ще кандидатстват за подходящи позиции в първия възможен момент.

Но дейностите по изграждане на работодателска марка оказват положително влияние и върху текущите служители. При старта на съвместната ни дейност разработваме стратегия за развитието на хората, като част от екипа, и обмисляме заедно какви са възможностите им за израстване в рамките на компанията. А това са водещи фактори, както за привличане на правилните хора, така и за дългосрочното им задържане.

От друга страна, employer branding оказва влияние върху това как Ви възприемат крайните потребители на Вашите услуги или продукти. Клиентите си изграждат положително мнение за компании, които се отнасят добре със служителите, оценяват представянето им и поощряват добрите практики, мотивират ги и се отнасят с уважение към всеки. В същото време се гледа с лошо око на тези, които не спазват законовите изисквания, ощетяват служителите за сметка печалбите на компанията, не се грижат за здравето на персонала и не полагат усилия, за да развиват потенциала и представянето му. Всичко това оказва негативно влияние върху бизнеса.

Търсите съдействие за бизнеса си?

Абонирай се за новини от EMPOWER

Абонирайте се, за да получавате новини от нас.